Om Mere Monitor

Mere Monitor 

Mere Monitor skaber kæmpe sammenhold og spændende samarbejder på tværs af genrer og aldersgrupper. F.eks. har Den unge rapper på 14 år, lavet nummer med rockguitar fra et hård rockband. Flere duetter er opstået, og der skrives musik til hinanden. Der er skabt et miljø, hvor det unge musikliv i Ballerup Kommune støtter og hjælper hinanden, og danner mange forskellige netværk. Ballerup har i mange år trængt til at der blev sat fokus på en ny generation af musik udøvere der kan videreføre de stolte traditioner der er i Ballerup for et rigt, og meget varieret musik og kulturliv.

Mere Monitor højner kompetencerne hos de unge, der gerne vil dyrke musik som kunstform, og som har store ambitioner med deres musik. Mange unge har ikke erfaring og viden om hvordan de kommer videre i en svært tilgængelig musikbranche. Vi giver de unge musikere en platform hvor de kan dyrke deres interesse, og udfolde deres kreative evner. Det gøres med workshop med professionelle branchefolk, og læringsforløb, med indspilninger, koncerter, musikvideoproduktion og meget mere. Desuden bruges der energi på at inddrage de unge i alle beslutningsprocesser, så de selv er med til at sætte deres præg på projektet, og så de lærer noget om at tage et ansvar, både for egen læring og deres karriere. Vi har i de 3 første sæsoner oplevet at de unge har løftet sig helt enormt fra at være ”den typiske teenager” til ansvarsbevidste unge, der kan tage beslutninger og ønsker at involvere sig i deres hverdag og det samfund der omgiver dem. 

Mere Monitor er et samarbejde mellem musikere der har gennemført en eller to sæsoner af Mere Monitor, Ungdomskulturhuset Vognporten, Ballerup Musik og -Kulturskole, Kulturlivet, og ikke mindst en meget interesseret professionel musikbranche.

Vi har udviklet en tradition, hvor alle de involverede parter arbejder sammen på tværs og i netværk. Og hvor der er kommet en mere naturlig tilgang til at være fælles om større og mindre kulturprojekter.

Vi inddrager så mange relevante lokale kræfter som muligt – herunder frivillige unge, i produktionen og projektudviklingen, for herved at sikre maksimalt lokalt ejerskab, sammenhængskraft og styrke empowerment tanken.

Alle deltagere,  kan hvis de ønsker det modtage uddannelse i at bruge et lydstudie, så de selv kan indspille deres musik. Desuden stiller vi professionelle folk til rådighed til produktion, mastering m.m.

Alle de udvalgte deltagere vil få indspillet deres musik med en professionel producer, og vil udkomme på en digital udgivelse. Desuden kan de få lavet musikvideo, pressekit og meget mere.

 

Workshops

Der afholdes en lang række workshops for deltagerne.

Eksempler på workshops:

Visuelt udtryk (Find dit eget originale udtryk/udtryksform, og bliv inspireret af dig selv ikke det de andre gør)

Management (hvad laver et management, hvor finder man den/det rette match, hvad koster det mm.)

Publishing (hvad er publishing, hvordan administrerer man det, hvor finder man et publishing selskab)

Digital selvudgivelse (gennemgang af div. Muligheder for udgivelse og distribution, lokalt og internationalt)

Marketing (hvordan markedsfører man sig selv?, hvad er der af alternativer)

Branding – foto, video, styling, (udvikling af eget Brand og materiale)

Performance - dans m.m. (hvad er en koreograf, hvorfor er sceneshow nødvendigt? Udvikling af eget show)

Eventplanlægning (hvad kræver det at lave en koncert fra bunden)

Tour produktion (planlægning og logistik samt budget)

Booking ( hvad gør en Book’er, hvad koster det, hvad kan jeg gøre selv,

Jura ( forstå de forskellige kontrakter)

Coaching / Psykologi (bliv psykisk stærk og lær’ at det ikke kun er ”rockstar” på scenen det handler om)

PR (Radio, promo, Dj pools, tv programmer, Social media)

Og meget mere. Hvis de unge i projektet har særlige ønsker til workshop, vil vi afvikle dem.

Koncerter

Der afholdes flere koncerter i forløbet.

Flere koncerter på Spillestedet Baghuset, hvor de musikere der er med i projektet, kan de prøve at stå på scenen på et professionelt spillested, afprøve sig selv, og vil få feedback fra et panel af professionelle musikere.

1 stor afslutningskoncert, hvor projektet sluttes af og deltageren optræder og præsenterer de produkter der er kommet ud af projektet.

Vi har indgået samarbejder med flere danske spillesteder, som Drop Inn, Oasen, Gjethuset, Gimle m.fl., hvor vores artister optræder jævnligt. Desuden er der generelt stor efterspørgsel på vores artister, og de har spillet mange koncerter og festivaller både internt i Ballerup kommune og andre steder.

Milepæle

Alle deltagere i Mere Monitor, vil få opstillet nogle milepæle de skal nå undervejs i projektet. Dette er for at vi kan følge deres engagement og drivkraft og så de samtidigt kan følge med i deres udvikling.

Frivilligt engagement

Som en del af projektet skal der afvikles koncerter, laves musikvideoer, tages billeder, laves grafisk arbejde, sys kostumer, lægges sminke og meget, meget mere. Til dette vil vi inddrage en masse unge frivillige, som syntes det er spændende at arbejde med musikbranchens mange elementer, men som måske ikke selv har talentet til at lave musik. Der bliver brug for folk der kan slæbe udstyr, sætte lyd op og lave lyd og lys, lave video, klippe video, producere grafik, plakater og meget mere. Så rigtig mange unge vil blive inddraget i projektet som frivillige, med de kreative evner de har. Så alt i alt forventer vi at aktivere flere hundrede unge i projektet, udover alle dem som vil kunne nyde koncerterne og slutprodukterne i form af musik og video. 

Indspilninger

Alle deltagere uddannes til at bruge et lydstudie, og vil hvis de ønsker det kunne indspille egne demoer.

Alle deltagere vil få indspillet mindst et nummer med en professionel producer, og vil udkomme på en digital udgivelse.

Desuden vil de få lavet musikvideo, og der laves løbende en dokumentar om hele projektet.

Faciliteter

Projektet laves med støtte og i samarbejde med Ballerup Ungdomsråd, som stiller alle faciliteter i Ungdomskulturhuset Vognporten til rådighed.

Følgende faciliteter er til rådighed for de unge musikere:

Video – Vi har faciliteter til optagelse og redigering af musikvideoer m.m.

Studie – Vi råder over professionelle lydstudier, med bl.a Studio 1, Protools & Logic

Foto – vi råder over Fotostudie med professionelt kamera, og studieudstyr

Spillested – Vi har fri rådighed over Spillestedet Baghuset med plads til 150 prs. Og mulighed for at bruge Baltoppen Live med plads til 600 prs.

Lydanlæg – Vi råder over eget stort PA anlæg

Øvelokale – Vi råder over eget øvelokale, samt låner ekstra øvelokaler af musikskolen og ungdomsskolen.

Scene – vi råder over mobilscene, til koncerter i byområderne

Droner – til filmning af video m.m. 

Undervisere

Vi bruger professionelle kunstnere og branchefolk, som vi kan trække på i vores allerede store netværk, og som alle har givet tilsagn om deres deltagelse.